Ohjelma 2013

Fb-banneri 28.6

Mitä tapahtuu, kun 25 nuorta 14 eri maasta leiriytyy itäuusmaalaiseen kouluun kahdeksi viikoksi, ja heiltä kerätään kännykät ja tietokoneet pois? Mitä mieltä rkp:n ja perussuomalaisten kansanedustajat ovat populismista, entä teologit älykkäästä johtamisesta? Kuka on heille viisauden perikuva? Kuinka sujuu mummolta rap, entä kuorolaulu ryhmältä, jonka jäsenet ovat syntyisin yhdeksästä eri maasta? Onko zazen, zen-perinteen istumameditaatio, avain onneen? Näihin kysymyksiin löydät vastauksen Loviisan Rauhanfoorumissa 2.-6.8.2013.

Foorumin keskusteluihin osallistuvat kansanedustajat Mikeala Nylander (rkp) ja Pirkko Ruohonen-Lerner (ps), tutkijat Mika Aaltola (UPI) ja Patrik Hagman (Åbo Akademi), emeritusprofessori Reijo E. Heinonen ja juuri julkaistun Katujen Zen -kirjan kirjoittanut Markus “Uku” Laitinen. Hiroshima-päivän kynttiläpuheen pitää Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeri Heikki Huttunen.

Kulttuuripuolella on luvassa mm. kuopionjuutalaista, latinalaisamerikkalaista, uussuomalaista ja guinealaista laulumusiikkia, jazzia, akustista ambientia, suomenruotsalaisia keinulauluja, mummo-rappia, nykytanssia ja luentonäytelmä periaatteellisesta väkivallattomuudesta. Kokoonnumme Loviisan torille tutustumaan, syömään rauhanlettuja ja kuuntelemaan musiikkia, tanssimme Laivasillalla afromusiikin tahtiin, hiljennymme rukouslauluihin meditatiivisessa Taizè-messussa ja muistelemme sotien uhreja Hirosima-päivän kynttiläkulkueessa.

Alla Rauhanfoorumin ohjelma kokonaisuudessaan. Luvassa on taas aimo annos iloa, eloa ja ideoita, joten lämpimästi tervetuloa mukaan!

26.7. – 9.8.2013

Kansainvälisyyskasvatusjärjestö CISV:n nuorisoleiri, jossa osallistujia 14:sta eri maasta.,"Lapinjärvi"

Perjantai 2.8.

17–18,"Avajaiskonsertti: Kuopiolaisjuutalainen Sheine Ite -yhtye esittää omia heprean, ladinon, espanjan ja yiddishinkielisiä laulujaan.","Bongan linna, Linnankuja"
18.30–20,"Arndt Pekurinen -draama, jossa esitellään vilpittömän totuudenetsinnän, rohkeuden ja uhrautumisvalmiuden syntyvää voimaa.","Almintalo, Brandensteinink. 3"

Lauantai 3.8.

9–10.30,Bussikuljetus Helsingistä Lapinjärven kautta Loviisaan,Kiasman edestä
8–12,"Rauhanlettuja, musiikkia, kirjamyyntiä ja rauhanjärjestöjen esittelyä. Medolica klo 10.00, Sheine Ite klo 10.30, Hamana Diara klo 11.30",Loviisan tori
12–13,"Ruokailua, kahvittelua, vapaamuotoista yhdessäoloa ja Cathal Ó Braonáin'in soittamaa kitaramusiikkia","Ravintola Loviisan Kappeli, Kuningattarenk. 19."
13–15,"Älykäs valta ja populismi -seminaari, jossa alustamassa mm. Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola, kansanedustaja Mikeala Nylander (rkp), kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner (ps) ja emeritusprofessori Reijo E. Heinonen."
15–15.30,Lauri Wuolio esittää akustista ambient-musiikkia cupolalla
15.45–17.45,CISV:n kansainvälisen nuorisoleiri esittäytyy
18–19,Kuninkaantien seurat,Loviisan kirkko
20–21,Xaris Finland -nykytanssiryhmä esittää teoksen ”Hetkiä valossa”
21–22,"Hamana Diara esittää guinealaisia rytmejä, tanssia ja lauluja",Laivasilta
22-23.30, Bussikuljetus Loviisan Laivasillalta Lapinjärven kautta Helsinkiin

Sunnuntai 4.8.

10–11,Bussikuljetus Helsingistä Loviisaan,Kiasman edestä
11–12,"Taizè-messu, jossa pääosassa on meditatiivinen rukouslaulu",Loviisan kirkko
12–13,Ragnwei Axellien maalausten näyttelyn avajaiset ja kahvitarjoilu, Almintalo
12–13,Afrotanssi-workshop kaiken ikäisille ja kokoisille,Ravintola Loviisan Kappeli
13–15,"Loviisan monikulttuuriset laulujuhlat, mukana Kassandra-kuoro Helsingistä, Hamana Diara, Coro Latinoamericano, Misanel, Blokomblaanda, Kotkan Poplaulu Harmonia -kuoro ja Rap-Mummo Eila."
15–16,Bussikuljetus Loviisasta Helsinkiin

Tiistai 6.8. Hiroshima-päivä

20–20.45,"Jazzia: Noora Venetvaara, laulu ja Jukka Haavisto, akustinen basso",Laivasilta
20.45–21.45,Kirjailijahaastattelussa Patrik Hagman ja Markus "Uku" Laitinen.
21.45–22,Hiroshima-päivän kynttiläpuhe: Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeri Heikki Huttunen
22–22.30,Hiroshima-päivän kynttiläkulkue

Tapahtumat ovat ilmaisia avajaiskonserttia (aikuisilta 10€), bussikuljetuksia (aikuisilta 5€/suunta) ja laulujuhlia (aikuisilta 10€) lukuun ottamatta. Bussikuljetuksiin täytyy varata paikka etukäteen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen timo.virtala@rauhanfoorumi.fi tai tekstiviesti numeroon 045 784 05574.

Lähiviikkojen aikana vieressä Ajankohtaista-osiossa tullaan julkaisemaan kuvia ja tarkempia tietoja kustakin esityksestä ja esittäjistä. Muistathan levittää tietoa rauhanfoorumista sosiaalisissa medioissa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *