You’ll never walk alone -kirkkokonsertti

Tapahtuma: You’ll never walk alone -kirkkokonsertti
Aika: Sunnuntaina 8.8.2010 klo 15 – 16
Paikka: Loviisan kirkko
Liput: Vapaa pääsy, vapaaehtoinen maksu ohjelmalehtisestä 5 e
Kieli: Suomi ja englanti

Laura Virtala (os. Taimisto) (s.1981) on valovoimainen laulaja ja näyttelijä. Hän valmistui Lontoosta Royal Academy of Musicista musikaalinäyttelijäksi kesällä 2009. Siellä hän myös täydensi aiempaa Pop/jazzlauluopettajan pätevyyttään (Helsingin AMK) musikaalilauluopettajan tutkinnolla. Royal Acadmy of Musicin musikaalilinja on erittäin arvostettu Euroopan musikaalipiireissä ja koulutuksen aikana Laura sai paljon tunnustusta ja kiitosta West Endin ja Broadwayn huippukapellimestareilta ja kouluttajilta. Koulutuksen aikana Laura opiskeli mm. Jo Estill -laulutekniikkaa.

Laura on esiintynyt useissa suurissa musikaaleissa vuodesta 2002 lähtien, mm. Helsingin kaupunginteatterissa; Miss Saigon, Evita, The Producers, Linnanmäen Peacock teatterissa; UIT:n revyy Aikuisten oikeesti, Linnunradan laidalla; sekä Samppalinnan kesäteatterissa Kiss me Kate ja Oklahoma. Tällä hetkellä hän harjoittelee syyskuussa ensi-iltaan tulevaa Chicago-musikaalia Tampereen Työväen Teatterissa. Teatterityön lisäksi Laura on esiintynyt lukuisilla konsertti- ja keikka-areenoilla monenlaisten kokoonpanojen kanssa, sekä pitänyt useita omia konsertteja. Syksyllä 2009 hän esiintyi musikaalilaulajana Elton Johnin konsertissa Royal Albert Hallissa. Laura toimii myös laulunopettajana ja esiintymiskouluttajana sekä pitää musikaaliworkshopeja monissa musiikkikouluissa ja -laitoksissa.

Jukka Nykänen (s. 1976) on monipuolinen pianisti, sovittaja ja säveltäjä. Hän aloitti pianonsoiton opintonsa 1985 Espoon musiikkiopistossa Kata Nummen oppilaana. Vuonna 1995 hän siirtyi opiskelemaan Teppo Koiviston johdolla Sibelius-Akatemiaan, jonka Pianomusiikin osastolta hän valmistui vuonna 2004. Jukka piti ensikonserttinsa vuonna 2006 saaden siitä erinomaiset arvostelut. Klassisena pianistina Jukan erikoisalaa ovat omat sovitukset. Hänen levytyksensä Pianovirtuoso sai erinomaisen vastaanoton ja Helsingin Sanomat nimesi sen yhdeksi vuoden 2007 parhaista levyistä. Jukka on esiintynyt mm. Espoon kansainvälisellä pianoviikolla ja Kuhmon kamarimusiikissa.

Jukka on työskennellyt paljon laulu- ja orkesterimusiikin, oopperan ja teatterin parissa. Hän on toiminut vuodesta 1999 alkaen pianistina useissa Helsingin Kaupunginteatterin musikaaleissa, mm. Les Misérables, Miss Saigon ja The Producers, sekä kapellimestarina teoksissa Evita ja Rimakauhua rakkaudessa (Closer Than Ever). Häntä on voinut kuulla pianistina myös YLE1:n radio-ohjelmissa Kansankynttilä (2006) ja Mieletön musiikinhistoria (2007–2008), jossa hän toimi lisäksi käsikirjoittajana ja toimittajana.

Loviisan konsertti toteutetaan Loviisan seurakunnan ja Loviisan rauhanfoorumin yhteistyönä. Seuraavassa konsertissa esitettävät kappaleet ja niiden tekijät:

1. Children of Eden – Musikaalista Children of Eden
säv. ja san. Stephen Schwartz

2. Everything’s alright – Musikaalista Jesus Christ Superstar
säv. Andrew Lloyd Webber san. Tim Rice

3. Sound of music – Musikaalista Sound of music
säv. Richard Rodgers san. Oscar Hammerstein II

4. Get happy – Musikaalielokuvasta Summer Stock
säv. Harold Arlen, san. Ted Koehler

5. Blow Gabriel Blow – Musikaalista Anything Goes
säv. ja san. Cole Porter

6. Amazing Grace
Negrospirituaali

7. Down by the riverside
Negrospirituaali

8. This little light of mine
Negrospirituaali

9. Christmas lullaby – Musikaalista Songs for a new world
säv. ja san. Jason Robert Brown

10. I don’t know how to love him – Musikaalista Jesus Christ Superstar
säv. Andrew Lloyd Webber san. Tim Rice

11. Somewhere – Musikaalista West Side Story
säv. Leonard Bernstein san. Stephen Sondheim

12. Ain’t it good – Musikaalista Children of Eden
säv. ja san. Stephen Schwartz

One thought on “You’ll never walk alone -kirkkokonsertti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *