Amici Loviisan torilla la 9.8.

luis.jpg
Luis Ramírez.

Tapahtuma: Amici -maailmanmusiikkia
Aika: Lauantaina 9.8.2008 n. klo 9.30 ja 11.00
Paikka: Loviisan tori
Liput: Vapaa pääsy

Louis Ramirez syntyi Santiago de Chilessä 1955. Hän opiskeli viulunsoittoa Chilessä ja entisessä Neuvostoliitossa. Opettajaan mm. Stephan Terc, Valery Klimov ja Pavel Kogan. Vuonna 1980 Luis Ramirez on saanut viulunsoiton diplomin ja valmistunut Oikeustieteen Kandidaatiksi Kiovan yliopistossa. Samana vuonna hän muutti Suomeen, jossa hän on toiminut viulunsoiton lehtorina sekä opettajana eri musiikkioppilaitoksissa.

Orkesterinjohtoa hän on opiskellut Sibelius Akatemiassa professori Jorma Panulan sekä Englannissa Norman del Marin ja Itävallassa (Wienissä) Julius Kalmarin johdolla. Luis Ramirez on johtanut monia orkestereita Suomessa, Ukrainassa, Venäjällä ja Etelä-Amerikassa.

Luis Ramirez on aktiivisesti osallistunut Suomen musiikkielämään. 80-luvulla hän on mm. kantaesittänyt Käpylän orkesterin kanssa Pekka Jalkasen lapsioopperan “Tirlittan”, jolla Helsingin kaupungin tilauksesta vihittiin Helsingin kulttuuriasiainkeskus Annantalo.

lrf_07_018.JPG
Amici-yhtye Loviisan torilla rauhanfoorumissa 2007. Kuva: tv.

Vuosina 1994-2000 Luis Ramirez asui Chilessä, jossa hän on soittanut Santiagon Filharmonisessa Orkesterissa, sekä soittanut tango orkesterissa “Sesteto Real Calo”. Hän oli viulistina kvartetissa “Tango y Punto” ja esiintyi johtavien Argentiinalaisten tangolaulajien kanssa mm. Argentino Ledesma, Alberto Castillo, Jorge Valdez, Jorge Dragone (pianisti) sekä maailmankuuluisan tanssijan Osvaldo Soto kanssa.

Vuonna 1996 ja 1997 Luis Ramirez on johtanut Bizet oopperaa “Carmen” Boliviassa.

Vuonna 2000 Luis Ramírez saapui Suomeen ja perusti Amici Musici ry:n, jossa hän on toiminut aktiivisesti jo noin 5 vuotta.

Kuva ja teksti: Amici Musici Ry. Lauantaina 9.8. Ramirez osallistuu Loviisan rauhanfoorumiin esiintyy hanuristin ja basistin kanssa Loviisan torilla n. klo 9.30 ja 11.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *