Ydinaseeton maailma – Eurooppa voi aloittaa


Kuva (cc): NNSANews

Sosiaalifoorumi, Arbis, Dagmarinkatu 2, Liikunta-sali su 25.4 kello 11 – 12.30

Keskusteluun johdattelee Suomen Rauhanliitto – YK -yhdistyksen puheenjohtaja Tarja Cronberg ja Kati Juva.

Ydianseriisunta on noussut taas maailmanpolitiikan keskiöön. Sille on hyvät edellytykset kahdesta syystä: ensinäkin ydinaseiden sotilaallinen merkitys on vähentynyt ja toisekseen ydinaseteknologian leviämisen riski on kasvanut. Obama on asettanut tavoitteeksi lopullisen ydinaseriisunnan. Voiko se tapahtua meidän elinaikanamme? Miten käy ydinaseteknologian leviämiselle, jos ydinasevallat eivät tuo pöytään konkreettisia lupauksia ydiaseriisunnan ensimmäisistä askeleista? Venäjä ja Yhdysvallat sopivat uudesta START sopimuksesta, mutta Euroopan taktisista ydinaseista ei ole sovittu vielä mitään. Ongelmmallinen haaste on myös rauhanomainen ydinenergia – miten hallita ydinaseissa käyetettäviä raakaaineita.

Nato -maiden ulkoministerit kokoontuvat 22. – 23.4.2010 Tallinnaan keskustelemaan muun muassa ydinaseiden roolista. Ydinsulkusopimusneuvottelut alkavat 3.5.2010 New Yorkissa, ja sinne kokoontuu myös rauhanjärjestöjä eri puolilta maailmaa.

Nyt on eurooppalaistenkin aika aktivoitua ja vaatia lopullista ydinaseriisuntaa! Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ydinaseriisuntaan liittyvistä aloitteista ja kansalaisyhteiskunnan toiminnasta.

Järjestäjät: Suomen Rauhanliitto – YK-Yhdistys, Sadankomitea, Lääkärin Sosiaalinen Vastuu ja Rauhanpuolustajat

Leave a Reply

Your email address will not be published.