Loviisan XXII rauhanfoorumi kokoaa Darfur-asiantuntijat, rauhanjärjestöt ja sivarit

lkk_397.JPG
Kynttilälyhtyjen lasku Loviisassa Hiroshiman päivänä 2007. Kuva: Sally Armbrecht.

[Lehdistötiedote, julkaisuvapaa heti, sekä kutsu lehdistötilaisuuteen ma 4.8.2008 klo 11 Loviisan kirjastoon.]

Vuoden 2008 Loviisan rauhanfoorumin (6. – 10.8.2008) teemoiksi nostetaan Darfur, Burma ja globaali etiikka. Kesäsuomen hymykuopaksi kutsuttu tapahtuma toimii kohtauspaikkana erilaisille ihmisille, kulttuureille, uskonnoille, ajatuksille ja ideoille.

Kuvataiteilija Hiroshimasta

Rauhanfoorumin avaavassa Aika ja energia -tilaisuudessa Hiroshiman päivänä pohditaan ydinpommin seurauksia ja ajan olemusta. Puhumaan tulee mm. hiroshimalainen kuvataiteilija Rieko Seto sekä Ajan filosofia -kirjan kirjoittanut filosofi Eero Ojanen. Tilaisuuden jälkeen yhteislaulua ja perinteinen kynttiläkulkue uimarannalle.

Pyhän lähtellä näyttely esittelee globaalia etiikkaa

Rauhanfoorumi tuo Loviisan kirjastoon professori Hans Küngin kokoaman julistenäyttelyn Pyhän lähteillä, jonka keskeisenä ajatuksena on tutustua suurten uskontojen eettiseen ajatteluun ja pohtia arjen ongelmatilanteita sekä yhteisiä pelisääntöjä. Näyttelyn tulee avaamaan teologian tohtori Pauli Annala.

Toisinajattelija Burmasta

Burman Nargis -hirmumyrskyn ja Saffrom-vallankumouksen jälkeistä tilannetta pohditaan maasta pakenemaan joutuneen Ko Ko Thettin kanssa, ja Burmaa käsittelee myös Kotkan kirjastoon esille tuleva valokuvanäyttely.

Rauhanjärjestöt kokoontuvat

Loviisan rauhanfoorumin neuvottelukunnan kokoukseen on kutsuttu edustajia myös suomalaisista rauhanjärjestöistä. Tavoitteena on verkostoitua, ideoida, hioa yhteistyökuvioita ja visioida tulevaisuutta.

Lauantain pääseminaarissa puidaan Darfurin konfliktia

Rauhanfoorumin pääseminaarissa alustaa EU:n Sudan-erityisedustaja toiminut kansanedustaja Pekka Haavisto, Kirkon ulkomaanavun johtaja Antti Pentikäinen, Sudanin konfliktin ratkaisumalleista väitöskirjaa kirjoittava sudanilaissyntyinen Kuel Jok, sekä pro-gradussan Darfurissa naisiin kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa tutkinut teologian maisteri Johanna Paajanen. Puheenjohtajana toimii suurlähettiläs Ilari Rantakari.

Ekumeeninen rauhanmessu kokoaa kirkkokunnat

Ekumeeniseen Rauhanmessuun on kutsuttu eri kristinuskon haarojen edustajia eri puolilta eteläistä Suomea. Esiintymässä on Lähde-kuoro Huopalahden seurakunnasta Helsingistä sekä Haapsalun lapsikuoro Virosta.

Sivarifestari kutsuu vanhat ja uudet sivarit – pääesiintyjänä Pelle Miljoona

Rauhanfoorumin päättää Sivarifestarit, jotka järjestetään yhdessä 10-vuotisjuhlia viettävän Lapinjärven koulutuskeskuksen kanssa. Esiintymään on tulossa mm. sivarinsa 70-luvun lopussa suorittanut Pelle Miljoona sekä Ollipa-yhtye, jonka jäsenistä osa suorittaa sivariaan parhaillaan.

Lisätietoja:

Pääsihteeri
Timo Virtala
Loviisan rauhanfoorumi
timo.virtala@ rauhanfoorumi.fi
050 405 3221

Loviisan rauhanfoorumin kotisivuilta www.rauhanfoorumi.fi löytyy mm. rauhanfoorumin tapahtumia esittelevä blogi sekä tarkka ohjelma.

Rieko Seto tavattavissa taidenäyttelynsä avajaisissa Porvoossa 31.8. klo 18 – 20 Taidehallin aulagalleriassa Porvoon taidetehdaassa, Kokonniementie 6, Porvoo.

Loviisan vuoden 2008 rauhanfoorumin lehdistötilaisuus maanantaina 4.8.2008 klo 11.00 Loviisan kirjastossa, Kuningattarenkatu 24. Läsnä ainakin TT Pauli Annala, joka esittelee Pyhän Lähteillä näyttelyn ja pääsihteeri Timo Virtala. Tervetuloa!

Loviisan rauhanfoorumia järjestävänä tahona toimii tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomen Kristillinen Rauhanliike, www.kristillinenrauhanliike.fi.

One thought on “Loviisan XXII rauhanfoorumi kokoaa Darfur-asiantuntijat, rauhanjärjestöt ja sivarit

  1. Lisätieto:

    Lehdistötilaisuuteen ma 4.8.2008 klo 11.00 on tulossa myös hiroshimalainen kuvataiteilija Rieko Seto sekä Aika ja energia -tilaisuuden järjestäjänä toimiva porvoolaistaiteilija Sade Hiidenkari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *