Rauhanmessu su 10.8.2008

lrf_08_037.JPG
Tanskalaisen Bertel Thorvaldsenin Kristus -veistos Loviisan kirkossa. Kuva: tv.

Tapahtuma: Rauhanmessu
Aika: Sunnuntaina 10.8.2008 klo 10.00
Paikka: Loviisan kirkko
Liput: Vapaa pääsy
Kieli: Suomi ja englanti

Rauhanmessua on esitetty Loviisassa vuodesta 2004. Messun säveltäyt Matti Turunen kirjoittaa:

“Rukouksin toivomme rauhaa maailmaan, koteihin, kouluun, töihin ja koko elämään. Rauhaa ei uhkaa vain sota, vaan myös levottomuus. Ihminen kaipaa rauhaa, mutta tunteet kuohahtelevat – siitä tarve rauhan rukoukseen. Kyseessä on kansainvälinen messu, joten rukoukseen yhdytään englanniksi.”

Musiikillisesti Rauhanmessussa puhuttelee harmonia. Kuorolaulu ja jousiyhtyeen luoma tunnelma rauhoittaa mielen ja klassissävyiset sävelmät henkivät perinteitä. Riemuitsevaa svengiä ei kuitenkaan unohdeta.

Vuonna 2008 messussa musisoivat joensuulainen soitinryhmä ja Huopalahden seurakunnan Lähde -kuoro Matti Turusen johdolla. Liturgeina messussa toimivat rovasti Veikko Valjakka sekä rovasti, Loviisan kirkkoherra Veli-Matti Hynninen. Saarnasta huolehtii Tiit Salumäe Virosta ja urkuja soittaa Sari Alakulppi.

Messun jälkeen kaikki ovat tervetulleita kirkkokahveille Palveltalo Esplanadiin, Kuningattarenkatu 7, jossa on mahdollisuus tutustua Pyhän lähteillä -näyttelyyn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *