Loviisan rauhanfoorumi onnistui tavoitteessaan

Amici2009
Amici -yhtye esiintymässä Loviisan torilla lauantaiaamuna 8.8.09. Kuva: tv.

Viime sunnuntaina päättynyt Loviisan rauhanfoorumi onnistui tavoitteessaan, eli tuomaan Loviisaan iloa, eloa ja inspiroivaa keskustelua. Tämän vuoden teemana oli kotirauha, koulurauha ja maailmanrauha. Tavoite saavutettiin muun muassa seminaarilla, rahanlettujen myynnillä, gambialais-senegalilaisella musiikilla, kuoro- ja yhteislauluilla sekä joensuulaisten nuorten toteuttamalla musikaalikonsertilla.

Loviisalainen näyttelijä Jouni Suova herätti eloon Juhani Ahon suurelle yleisölle ehkä tuntemattomimman teoksen Rauhan erakko. Paikalla Palvelutalo Esplanadissa ollut yleisö piti kuulemastaan ja kommentoi tekstiä ajatuksia herättäväksi.

Ajatuksia herätti myös foorumin pääseminaari, jossa keskusteltiin koulujen arjesta, kasvatuksen merkityksestä ja rauhankasvatuksen mahdollisuuksista. Alustukset ovat luettavissa ja keskustelu jatkuu Loviisan rauhanfoorumin kotisivuilla.

Rauhanfoorumin tämän vuoden näyttely on auki yleisölle vielä tänä viikonloppuna. Ruusukuja 76, piikkejä perheonnessa -näyttely kertoo perheestä ja perheväkivallasta. Näyttely on alunperin NNKY:n tuottama. Näyttelyssä käyneet ovat kiitelleet vaikeasti käsiteltävän aiheen esilletuontia.

Pääjärjestäjänä toimineen Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen edustajat ovat erityisen tyytyväisiä, että tänä vuonna järjestelyihin osallistui niin suuri joukko vapaaehtoisia yksityishenkilöitä ja kansalaisjärjestöjä. Kymmenien vapaaehtoisten lisäksi järjestelyissä oli mukana eri tavoin muun muassa Suomen Rauhanliitto, Sadankomitea, Pand, Sadankomitea, Suomen Rauhanpuolustajat, Lyömätön Linja Espoosta, NNKY, Eiku ry, Aseistakieltäytyjäliitto ja SGI.

Yleisömääräisesti suosituin oli kolmisen sataa loviisalaista yhteen tuonut Hiroshima-päivän kynttiläkulkue ja suomalaisten rauhanjärjestöjen yhdessä järjestämä lauantain toritapahtuma. Yhteensä kaikissa tapahtumissa yleisöä oli enemmän kuin edellisvuonna, arviolta noin 2 500 henkilöä. Rauhanmessu radioitiin Radio Deissa, jolla kansallisen radiotutkimuksen mukaan on noin 200 000 säännöllistä kuulijaa.

Kuvia tämän vuoden Loviisan rauhanfoorumista löytyy osoitteesta http://www.flickr.com/photos/timovirtala/sets/72157621810469341/ . Media saa käyttää kuvia ilmaiseksi ja lupaa kysymättä, kunhan mainitsee kuvaajan ja lähettää lehdestä näytenumeron osoitteeseen PL 93, 07901 Loviisa, tai sähköpostitse osoitteeseen info@rauhanfoorumi.fi.

Lisätietoja:

Timo Virtala
Loviisan rauhanfoorumin pääsihteeri
045 784 055 74

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *