Seminaarissa keskustellaan kasvatuksesta

2009_3_224

Tapahtuma: Seminaari kotirauhasta, koulurauhasta ja maailmanrauhasta
Aika: Lauantaina 8.8.2009 klo 14.00 – 16.00
Paikka: Palvelutalo Esplanad, Kuningattarenkatu 7
Liput: Vapaa pääsy
Kieli: Suomi

Loviisan rauhanfoorumin seminaarissa keskustellaan lauantaina kasvatuksesta, arvoista, yhteisöllisyydestä, koulujen arjesta ja opetussuunnitelmien sisällöstä.

Ensimmäisen alustuspuheenvuoron pitää professori Lea Pulkkinen, jonka kansainvälistä mainetta saaneessa pitkittäistutkimuksessa seurattiin samojen ihmisten kehitystä kahdeksanvuotiaasta lapsesta aina aikuisuuteen ja tutkittavien lapsiin saakka. Pulkkisen alustuksen otsikko on ”Yhteisöllisyys – mitä se on ja mitä se merkitsee?”

Toisen alustuspuheenvuoron pitää UNESCO:n kasvatusosaston osastopäällikkönä Pariisissa 1986 – 2001 toiminut Kaisa Savolainen, jonka alustuksen otsikko kuuluu ”Rauha, UNESCO ja kasvatus.” Nykyisin Savolainen valmistelee väitöskirjaa Jyväskylän yliopistolle.

Kommenttipuheenvuorot pitää Rauhankasvatusinstituutin puheenjohtaja Aarni Tuominen, joka työskentelee Työväen Akatemian vararehtorina ja TM Jani Lassila, jolla on työkokemusta nuorisotyön parista muun muassa työpajaohjaajana Hyvinkäällä. Kolmantena kommenttipuheenvuoron pitäjänä on Kirkkohallituksen Väkivallasta sovintoon -hankkeen projektisihteeri Kati Jääskeläinen. Mainittu hanke on osa Kirkkojen maailmanneuvoston väkivallan vastaista vuosikymmentä 2001-2010.

Edellä mainituilta asiantuntijoilta halutaan kysyä, minkälaisia kokemuksia heillä on rauhankasvatuksesta: mitkä metodit heidän kokemuksen mukaan toimivat, ja mitkä eivät. Mitä konkreettista he toivovat päättäjien tekevän rauhankasvatuksen aseman parantamiseksi kouluissa? Entä mikä kotikasvatuksessa on olennaisinta, miten kasvattaa kanssaihmisiä kunnioittavia lapsia?

Seminaarin puheenjohtajan toimii Loviisan rauhanfoorumin neuvottelukunnan puheenjohtaja, suurlähettiläs Ilari Rantakari. Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan keskusteluun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *