Loviisan Rauhanfoorumi 2021

Ohjelma 6.-8.8.2021

Pe 6.8. klo 21.30 jälkeen Hiroshima-päivän perinteinen kynttiläkulkue Laivasillalta uimarannalle.  Kynttiläkulkue peruttu koronapandemiasta johtuen. Loviisan Rauhanfoorumin Facebook-sivulla järjestetään virtuaalinen versio.

Lisäys 6.8. klo 16.00: Lauantain konsertit ja seminaarit järjestetään. Niitä voi tulla seurastamaan paikan päälle Palvelutalo Esplanadiin ja Loviisan kirkkoon, tai seurata striimin kautta osoitteessa https://www.loviisansanomat.fi/paikalliset/4238758. Lähetys alkaa la 7.8. klo 15.00, ja sitä voi seurata joko suorana tai myhemmin tallenteena. Myös sunnuntain rauhanmessu järjestetään.

La 7.8. klo 15 Esplanadin juhlasali, Kuningattarenkatu 7. EU:n entiset virkamiehet tarttuvat soittimiin. Heidän 9-henkinen Rubato-orkesterinsa taikoo esiin ikivihreitä säveliä Unto Monosen Satumaasta Nino Rotan Amarcordiin. Konsertti päättyy Beethovenin Oodiin ilolle. Kappaleet on sovittanut Sibelius-Akatemian musiikinteorian lehtori Aarre Joutsenvirta.

La 7.8.noin klo 16  Esplanadin juhlasalissa heti konsertin jälkeen kuullaan rauhanfoorumin neuvottelukunnan puheenjohtajan, emeritus-suurlähettiläs Ilari Rantakarin puheenvuoro ja vetoomus Israel-Palestiina-tilanteesta.

La 7.8. klo 18 Loviisan kirkossa on konsertti ja perinteiset Kuninkaantien siioninvirsiseurat. Eiran Sax Quartet soittaa klassista musiikkia barokista jazziin ja ikivihreisiin. Kvartetti esittää seurojen aluksi sikermän alunperin UMO HELSINKI- Jazz Orchestran saksofonisektiolle sovitettuja tangomuunnelmia. Sovittaja on Sampo Kasurinen joka on myös valmentanut kvartettia vakituisten opettajien Sikri Lehkon ja Nanna Ikosen lisäksi. Mukana sopraanosaksofoni Kari Törrönen, alttosaksofoni Tarja Pitkänen, tenorisaksofoni Jouni Kahila ja baritonisaksofoni Matti Rajala. Konsertin päätteeksi näyttelijä Eeva-Maija Haukisen runotulkintoja jonka jälkeen siioninvirsiseuroissa puhuvat mm. kirkkoherra Pontus Salmi Porvoosta ja rovasti Jaakko Simojoki, kiitossana ja päätössiunaus IUPSin pj, rovasti Veli-Matti Hynninen.

Su 8.8. klo 10 Rauhanmessu Loviisan kirkossa. Järjestäjänä Agricolan suomalainen seurakunta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *