Loviisan Rauhanfoorumille uusi pääsihteeri

Kasvatustieteiden maisteri Leena Viikarista tulee Loviisan Rauhanfoorumin uusi pääsihteeri. Viikari on loviisalainen ja työskentelee koulutusasiantuntijana siviilipalveluskeskuksessa Lapinjärvellä. Asiata päätti Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen (SKR) hallitus eilisiltaisessa kokouksessaan Helsingin Rauhanasemalla.

Pääsihteerillä on päävastuu vuosittain elokuun alussa Loviisassa järjestettävän rauhanfoorumin järjestelyistä. Pääsihteeri hoitaa tehtävää yhteistyössä SKR:n hallituksen, Loviisan Rauhanfoorumin neuvottelukunnan ja loviisalaisen vapaaehtoistiimin kanssa.

Viikari aloittaa tehtävässä välittömästi. Aloitus on vauhdikas, sillä ensi vuonna edessä on foorumin 30-juhlavuosi, ja valtio kaavailee lakkauttavansa kokonaan Loviisan Rauhanfoorumin päärahaoituslähteen eli opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksen rauhantyön edistämiseksi.

– Mielenkiinnolla ja uteliaana lähden pääsihteeriyteen. Tämä on minulle henkilökohtaisesti mielenkiintoinen haaste, josta yritän suoriutua mahdollisimman hyvin ja aiempien vuosien aikana syntyneitä hyviä käytäntöjä kunnioittaen, kuvailee tuntojaan uusi pääsihteeri Leena Viikari.

Viikarin mukaan Rauhanfoorumin perusideaan ei ole tulossa muutoksia, eli tapahtuma pysyy jatkossakin erilaisten ihmisten, kulttuurien ja uskontojen kesäisenä kohtaamispaikkana. Valtiovallan tukileikkausten takia ensimmäisten kuukausien tärkeimpiä tehtäviä on uusien rahoituslähteiden löytäminen. Foorumin sisällön suhteen Viikari suunnittelee panostavansa aiempaa enemmän lasten- ja nuorten saamiseksi mukaan foorumin tapahtumiin.

Väistyvä pääsihteeri Timo Virtala jatkaa mukana foorumin talkootiimissä ja lupaa antaa Viikarille taustatukea juuri sen verran kuin uusi pääsihteeri haluaa.

– Olo on sekä haikea että helpottunut. Yhdeksän vuoden kokemus monipäiväisen tapahtuman järjestelyvastuusta oli äärimmäisen mielenkiintoinen ja antoisa. Nyt tuntuu hyvältä jättää vetovastuu Leenalle, jonka olen tuntenut jo pitkään, ja jonka kykyihin ja visioon luotan täysin.

Loviisan Rauhanfoorumi rakentui aikoinaan vielä vanhemman tradition, Loviisan Hiroshima-päivän kynttiläkulkueen ympärille. Foorumin ideana on tuoda yhteen erilaisia yhteiskunnallisia toimijoita keskustelemaan, tutustumaan ja etsimään ratkaisuja väkivallan vähentämiseksi. Foorumiin kuuluu perinteisesti muun muassa seminaareja, konsertteja, toritapahtumia, elokuvaa ja teatteria.

Loviisan Rauhanfoorumin vapaaehtoistiimiin otetaan mielellään mukaan uusia tekijöitä, kiinnostuneet voivat lähettää sähköpostia osoitteeseen info@rauhanfoorumi.fi.


Lisätietoja:

Uusi pääsihteeri Leena Viikari, 044 982 1244, leena.viikari@rauhanfoorumi.fi

SKR:n puheenjohtaja Jussi Ojala, 050 352 6536, jussi.ojala@kua.fi

Väistyvä pääsihteeri, SKR:n varapuheenjohtaja Timo Virtala, 045 784 05574, timo.virtala@rauhanfoorumi.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *