Loviisassa lauletaan jälleen!

Ensi sunnuntaina, 9.8 kannattaa puolilta päivin suunnata askelensa ravintola Kappelin terassille nauttimaan loviisanseudun lauluperinteestä ja kansainvälisistä tuulahduksista Loviisan laulujuhlilla. Luvassa on perinteisiä vieraita, kuten keinulauluja laulava Blokomblaanda sekä viime vuonna sulosoinnuillaan a cappellana ihastuttanut Lappträskkvartetten. Näiden lisäksi kyläilemään saapuu Hinthaaran kyläkuoro Mia Makaroffin johdolla sekä Kuoro Kupliva, jonka idearikas johtaja Cinta Hermo myös esiintyy sooloteoksilla.

Tämän vuoden laulujuhlien päävieraana voidaan pitää paikallista harvinaisuutta, kun Loviisan Valituskuoro esittää yhteisötaideteoksen, joka on osa Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen ideoimaa valituskuorokonseptia. Loviisan teoksen ovat luoneet paikalliset muusikot Kalle Katz ja Mirella Pendolin-Katz, jotka myös johtavat esitystä. Valituskuoro koostuu paikallisista aktiivitoimijoista, jotka eivät pelkästään valita, vaan myös toimivat sekä kansalaistoimijoina että paikallispolitiikan parissa.

Tapahtumaan on muodollinen ohjelmamaksu 5€, jolla pyritään kattamaan esiintyjien ruokailukustannukset. Tapahtuma on talkooluontoinen ja haluaa koota yhteen laulun harrastajia, kulttuurintekijöitä ja monikulttuurisesta ilmapiiristä nauttivia kansalaisia kaikista ikäryhmistä. Jokavuotinen laulujuhla ajoittuu Loviisan Rauhanfoorumin sunnuntaipäivään ja tällä kertaa juhla pääsee alkamaan klo 12, kaksikielisen rauhanmessun jälkeen. Yhteislaulua on tietenkin myös luvassa, ainakin kolmella kielellä. Ravintola palvelee tapahtuman ajan normaalisti.

Yläkuvassa Blokomblaanda, yksi Loviisan Laulujuhlien tämänkin vuoden esiintyjistä. Kuva: Jouni Viitala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *