Lovisa sjunger igen!

Inkommande söndag, den 9.8, lönar det sig att styra sina steg mot restaurang Kapellets terrass, för att njuta av Lovisanejdens sångtradition och av internationella musikaliska inslag på Lovisa Sångfest.

Förutom de traditionella gästerna, till exempel Blokomblaanda som sjunger gungvisor, samt Lappträskkvartetten som i fjol underhöll med ljuv a cappella-sång, får vi också ta del av Hinthaaran kyläkuoros sånger (Hindhår bykör) under ledning av Mia Makaroff, samt Kuoro Kupliva, vars dirigent Cinta Hermo även framför solostycken.

Årets huvudgäst kan anses vara den lokala rariteten, Loviisan Valituskuoro, Loviisa Complaints Choir. De framför ett samfundskonstverk som är en del av Tellervo Kalleinens och Oliver Kochta-Kalleinens klagokörkoncept. Verket som framförs i Lovisa har skapats av de lokala musikerna Kalle Katz och Mirella Pendolin-Katz som även leder verket. Klagokören består av lokala medborgaraktiva samt lokalpolitiker som inte bara klagar, utan också agerar.

Evenemanget bär upp en 5€ avgift för programbladen som går till förmån för dem som medverkar i programmet. Tanken är att Lovisa sångfest för samman en skara sångentusiaster, kulturaktörer samt medborgare i alla åldrar för att njuta av en multikulturell atmosfär. Den årliga sångfesten hålls under Lovisa Fredsforums sista dag och börjar denna gång kl. 12, efter den tvåspråkiga fredsmässan. Allsång på minst tre språk lovas publiken få ta del i. Restaurangen är öppen under evenemanget som varar i ca. 2 timmar.

Bildtext: Lappträsk-kvartetten, en av årets uppträdare. Bild: Jouni Viitala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *