Lauluja Suomesta ja suvesta

Konserttiesiintyjät

Loviisan kirkossa 2.8.2014 klo 18 järjestetään kesäinen konsertti, jossa esiintyvät sisarukset mezzosopraano Maria Turunen ja basso Matti Turunen sekä pianisti Armaan Madar. Matti on saavuttanut finaalipaikan Lappeenrannan laulukilpailussa 2013 ja Savonlinnan oopperajuhlien Kansainvälisessä laulukilpailussa 2012 ja on tuore musiikin maisteri. Maria on konsertoinut tiiviisti pääkaupunkiseudulla ja Itä-Suomessa lupaavan pianistinsa Armaanin kanssa. Marialla ja Armaanilla alkaa syksyllä viimeinen opiskeluvuosi Helsingin Konservatoriossa.

Ohjelmassa on suomalaista laulumusiikkia Hannikaisen, Pylkkäsen ja Merikannon sävelin, W.A. Mozartin oopperamusiikkia ja lauluja musikaalista Viulunsoittaja katolla.

Matti Turusen säveltämä Rauhan messu on kuultu useana vuonna osana Loviisan rauhanfoorumia. Matti Turunen oli tänä vuonna Savonlinnan Oopperajuhlien solisti W.A. Mozartin oopperassa Taikahuilu. Ensi talven Matti työskentelee Suomen Kansallisoopperassa kuoron bassolaulajan toimessa ja marraskuussa Joensuussa W. A. Mozartin oopperassa Taikahuilu Sarastron roolissa.

Maria Turunen on debytoinut Äidin roolissa Kirmo Lintisen oopperassa ”Loputon lompsa” ja tammikuussa 2015 hänet nähdään Helsingissä Oscar Strausin operetissa ”Die lustigen Nibelungen” Brunhilden roolissa. Armaan Madar on konsertoinut monien suomalaisten eturivin taiteilijoiden kanssa eri puolilla Suomea. Ensi syksynä hän tulee pitämään useita resitaaleja mm. pääkaupunkiseudulla ja Itä-Suomessa.

Matti Turunen valmistui 17.6.2014 musiikin maisteriksi Helsingin Sibelius-Akatemiasta. Hän opiskeli kirkkomusiikin aineryhmässä syventymiskohteenaan laulu. Opettajina Sibelius-Akatemiassa hänellä olivat Pekka Kähkönen, Erkki Rajamäki, Hannu Niemelä ja Jaakko Ryhänen. Matti Turunen suoritti keväällä 2014 korkeimman A-laulututkinnon parhain mahdollisin arvosanoin. Hän on suorittanut kirkkomuusikon opintojen ohella myös musiikkipedagogin opinnot.

Maria Turunen aloittaa opintonsa Helsingin Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin aineryhmässä pääaineenaan laulu syksyllä 2014. Syksystä 2012 hän on opiskellut Helsingin Konservatorion toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa opettajanaan Ritva Laamanen. Liediä hän on opiskellut Heikki Pellisen johdolla syksystä 2010 lähtien.

Armaan Madar on 19-vuotias intialais-suomalainen pianisti. Hän aloitti ammatilliset opintonsa Helsingin Konservatoriossa Antti Hotin johdolla syksyllä 2011 ja valmistuu muusikoksi keväällä 2015. Liedopintonsa hän aloitti Heikki Pellisen johdolla syksyllä 2011. Hän suoritti muusikkona toimimisen näytön Helsingin Konservatoriossa parhain mahdollisin arvosanoin keväällä 2013. Hän on myös tehnyt runsaasti yhteistyöstä lukuisten suomalaisten laulajien kanssa. Marian ja Armaanin yhteistyöstä voi lukea heidän internet-sivuiltaan: www.turunenmadar.wordpress.com.

Konsertti on osa Loviisan rauhanfoorumin ohjelmaa ja Kuninkaantien seuroja. Konsertin kesto on noin tunti. Tervetulosanat ja iltasiunauksen toimittaa rovasti Veli-Matti Hynninen. Tervetuloa!

Matti Turunen
045 311 3534

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *