Sodan räjähtämättömät jäänteet

etusivu500

Tapahtuma: Sadankomitean kampanjabussin vierailu
Aika: Lauantaina 8.8.2009 klo 9 – 14
Paikka: Loviisan tori
Kieli: suomi

Henkilömiinat ja rypäleaseiden räjähtämättömät tytärpommit jäävät maastoon vuosiksi tai vuosikymmeniksi konfliktin jälkeen. Tälläkin hetkellä useat kymmenet maat kärsivät päättyneiden sotien räjähtämättömistä jäänteistä: ne vaikeuttavat elämää, vammauttavat ja tappavat ihmisiä.

Sekä rypäleaseiden että henkilömiinojen käyttö on Geneven sopimusten pääperiaatteiden vastaista, koska ne eivät erottele siviilejä ja sotilaita. Suomi on luvannut luopua henkilömiinoista, mutta ei vielä rypäleaseista.

Rauhanjärjestö Suomen Sadankomitean sodan räjähtämättömiin jäänteisiin keskittyvä kampanjakiertue vierailee Loviisan rauhanfoorumissa. Kampanjan tavoitteena on kertoa yleisölle sodan räjähtämättömistä jäänteistä, erityisesti miinojen ja rypäleaseiden aiheuttamista ongelmista entisillä konfliktialueilla. Kampanjasivuille pääset yllä olevaa kuvaa klikkaamalla.

Pääsihteerin mietteitä rypäleaseista löytyy 20.10.2008 julkaistusta kirjoituksesta Rypälepommikielto hallituksen käsittelyssä ja sen herättämästä laajemminkin asevarustelua ja pasifismia käsitelleestä keskustelusta Vielä rypälepommeista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *