Kiitos onnistuneesta foorumista!


Mama Africa esiintymässä Laivasillalla. Kuva: Jouni Viitala.

Loviisan vuoden 2012 Rauhanfoorumi päättyi myöhään maanantai-iltana arvokkaissa tunnelmissa runouden, sellonsoiton ja kynttiläkulkueen merkeissä. Lämmin kiitos kaikille osallistujille ja avustajille! Loviisan Rauhanfoorumi 2012 oli täynnä monimuotoisuutta, iloa, oppimista ja kohtaamisia. Siirtyminen Loviisan kirkossa järjestetystä, vakavahenkisestä ja varovaisesta, suorastaan meditatiivisen hiljaisuuden värittämistä seuroista Laivasillalle afrikkalaisen rumpumusiikin pariin oli häkellyttävän kaunista. Samaten ortodoksisen kirkkolaulun kuuleminen luterilaisessa kirkossa, nykytanssiesityksen näkeminen kahden seminaarin välissä ja Finlandia -hymnin kuuleminen filippiiniläisellä tagalogin kielellä olivat mitä inspiroivampia kokemuksia.

Mama Africa villiinnytti yleisön täysin sekä Laivasillalla että Ungernilla. Hiki virtasi sekä esiintyjien että yleisön kasvoilla. Rauhanmessun saarna oli kolmikielinen ja sisällöltään radikaali: tarkoittaako kuulumisemme parhaimpaan aaa-luottoluokitusluokkaan että kuulumme epäoikeudenmukaisessa maailmassamme riistäjien luokkaan, kysyi ortodoksipappi Heikki Huttunen. Seminaareissa pohdittiin mm. kysymystä, voiko rakkautta organisoida. Michael Nagler oli sillä kannalla että voi, ja hän esitteli seminaariyleisölle oman Roadmap -suunnitelmansa. Jälkimmäisessä seminaarissa keskusteltiin väkivaltaviihteestä, konfliktien moninaisista syistä ja kasvatuksesta.

Me järjestäjät olemme tapahtumiin erittäin tyytyväisiä ja lähdemme suunnittelemaan ensi vuotta entistä kokeneempana ja täynnä uusia ideoita. Kuvia vuoden 2012 foorumista pääsee katselemaan uudelta Flickr -sivustoltamme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *