Kiitos kaikille osallistujille!

Lämmin kiitos kaikille Loviisan Rauhanfoorumiin 2011 osallistuneille: yleisölle, esiintyjille ja vapaaehtoisille! Foorumi oli mielestäni kaikin puolin onnistunut. Tässä pieni kuvakooste viikonlopun tapahtumista.

Rauhanfoorumin avanneessa puistotapahtumassa nautittiin kesästä auringonpaisteen, erinomaisen musiikin ja hyvien ystävien seurassa. Musiikista vastasi lähinnä Kalle Halmén ja Alexander Wendelin, jotka kummatkin vetivät erinomaiset keikat. Yllättäen kitaraan ja mikkiin tarttui myös kuvassa oleva, illan runotapahtumaa varten kaupunkiin saapunut helsinkiläinen Ko Ko Thett. Yleisö piti kuulemastaan.

Puistotapahtumaa seurasi rauhantutkijoiden järjestämä Pecha Kucha -ilta, myös se oli osallistujien mukaan tunnelmaltaan erinomainen ja asiasisällöltään inspiroiva. Oheisessa kuvassa rauhantutkijoita ja aktivisteja koolla Loviisan torilla. Vasemmalta: Suomen Rauhanpuolustajien Timo Forss, Helsingin yliopiston Henri Odonera, SaferGlobe Finlandin Jarmo Pykälä ja Mirva Salminen sekä Rauhanpuolustajien Teemu Matinpuro.

Kaikissa kolmessa perjantain tapahtumassa osanottajajoukko oli suhteellisen pieni, mutta tunnelma sitäkin korkeammalla. Oheisessa kuvassa Kyllikki Monennen lausuu perjantain runotapahtumassa Eino Leinon tekstiä.

Oheisessa Arvo Vilpposen ottamassa kuvassa Zambian Vocal Collection on esiintymässä Loviisan torilla. He esiintyivät Loviisassa kaikkiaan neljästi ja villitsivät yleisön tanssiin ja valtaviin suosionosoituksiin jokaisella esityskerrallaan.


Kuva: Sally Armbrecht.

Hiroshimapäivän kynttiläkulkueeseen, joka tänä vuonna omistettiin Norjan ampuma- ja pommitragedian uhreille, osallistui yli 350 henkilöä, huomattavasti enemmän kuin aiempina vuosina. Kulkuetta edeltänyttä piispa Björn Vikströmin kynttiläpuhetta kehuttiin laajalti.

Loviisan Rauhanfoorumin “Arabien kevät haasteena rauhanvälitykselle” -seminaarin panelisteja. Vasemmalta: Kari Kahiluoto, Henri Odonera, Helena Laukko, Ilari Rantakari (pj), Tahar Cheniti ja Kelvin Ong. Tunisian Punaisen Puolenkuun pääsihteerinä toimiva tohtori Cheniti toi keskusteluun paikallisnäkökulmaa, kun taas YK:n pääkonttorissa New Yorkissa rauhanvälityksen tukiyksikön päällikkö Kelvin Ong nosti esille rauhanvälityksen näkökulmaa. Yleisöä seminaariin osallistui noin kuusikymmentä henkilöä. (Kuva: Sally Armbrecht.)

Vähemmälle julkiselle huomiolle jäänyt Rauhanfoorumin tämänvuotinen tapahtuma oli Viron Haapsalun ja Porvoon lapsikuorojen yhteinen laululeiri Pernajan saaristossa. Kansainvälisiä lastenleiriejä tehokkaamaa rauhantyötä on vaikea kuvitella. Leiriltä kantautuneiden tietojen mukaan viikonlopusta muodostui ikimuistoinen, ja se huipentui kynttiläkulkueeseen, jossa lapset pääsivät paitsi kuuntelemaan sambialaista kuoromusiikkia, myös laulamaan sambialaisten kanssa.

Lauantai-illan toisessa, interaktiivisessa seminaarissa pohdittiin muuttunutta sodankäyntiä ja rauhanliikkeen strategioita ja niiden puuttumista. Kesusteluun osallistuivat kuvassa oleva Suomen Rauhanliiton kunniapuheenjohtaja Kalevi Suomela, Sadankomitean pääsihteeri Eekku Aromaa, SaferGlobe Finlandin Jarmo Pykälä sekä kuvan ulkopuolella oleva Suomen Rauhanpuolustajien Teemu Matinpuro.

Loviisan 24. Rauhanfoorumi huipentui sunnuntain kahteen täyden yleisön keränneeseen ohjelmaan, rauhanmessuun Loviisan torilla ja Loviisan Laulujuhlille Kino Marilynissä. Messussa Helsingin piispa Irja Askola otti vahvasti kantaa suvaitetsevaisuuden puolesta muistuttaessaan että vieraanvaraisuus on vuosituhantinen tapa kunnioittaa Jumalaa.

Lisää kuvia löytyy osoitteesta http://www.flickr.com/photos/timovirtala/sets/72157627256509021/with/6020160346/. Media voi käyttää näitä kuvia ilmaiseksi ja lupaa kysymättä.

Myös EastPressin kuvapankista löytyy laajasti Loviisan tämän vuoden rauhanfoorumista otettua aineistoa. Niiden selailu vaatii maksuttoman kirjautumisen palveluun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *