Vihasta rakkauteen: Loviisan Hiroshima-päivän kulkueessa sytytetään kynttilät Norjalle

Loviisan Rauhanfoorumin yhteydessä järjestettävä Hiroshima-päivän kynttiläkulkue omistetaan tänä vuonna Norjan tragedian uhrien muistolle, vihanvastaisuudelle ja suvaitsevaisuudelle. Järjestäjät haluavat paitsi muistaa Norjan pommi- ja ampumatragedian uhreja, myös ottaa kantaa suvaitsevaisemman yhteiskunnan puolesta.

Kulkuetta edeltää sambialaisen a capella -lauluryhmä Zambian Vocal Collectionin konsertti sekä Porvoon hiippakunnan piispan Björn Vikströmin kynttiläpuhe. Sambialainen lauluryhmä tulee laulamaan myös kulkueen aikana ja kynttilänlaskun yhteydessä.

Loviisassa on kävelty Hiroshima-päivänä 6.8. sotien ja väkivallan uhrien muistolle jo yli kolmen vuosikymmenen ajan. Vuonna 1987 kynttiläkulkueen ympärille järjestettiin seminaareja ja musiikkitapahtumia. Näin syntyi Loviisan Rauhanfoorumi, joka on nykyään kolmipäiväinen kesätapahtuma täynnä keskustelutilaisuuksia, konsertteja, näyttelyitä, elokuvaa ja ulkoilmatapahtumia.

Kynttiläkulkue lähtee Laivasillalta ja päättyy uimarannalle, jossa kynttilälyhdyt lasketaan mereen. Kynttiläpuheen pitäjä Björn Vikström tulee puhumaan sekä suomeksi että ruotsiksi.

Lisätietoja:

Loviisan Rauhanfoorumin pääsihteeri
Timo Virtala
+358 45 784 055 74
timo@virtala.com

Porvoon hiippakunnan piispa
Björn Vikström
+358 40 503 5769
bjorn.vickstrom@evl.fi

Picture by Adi Setiawan (Some Rights Reserved)

2 thoughts on “Vihasta rakkauteen: Loviisan Hiroshima-päivän kulkueessa sytytetään kynttilät Norjalle

  1. olisi mukavaa että jatkossa laittaisitte jutun yhteyteen myös kellonajat meille jotka tulemme muualta ensimmäistä ketraa. oli vähän kaivamista kun ei edes lehtijutuissa ollut aikoja merkitty.
    muuten hyvää jatkoa.

  2. ok, kiitos huomiosta, yritän jatkossa olla tarkempi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *