Arab Spring as a Challenge to Peace Mediation

Time: 6th Aug 2011 at 13.00 – 15.00.
Place: Loviisa, Kino Marilyn, Kuningattarenkatu 17.
Tickets: Free Entry
Language: English and Finnish

The main speakers of Loviisa Peace Forum 2011 first seminar are Mr. Kelvin Ong, Head of Mediation Support Unit, Department of Political Affairs, United Nations and Dr. Tahar Cheniti, Secretary General of the Red Crescent in Tunisia. Ambassador Ilari Rantakari will be the host of the event and will ask the speakers what are their current assessment of the Arab Spring situation at present, what are their expectations for the future and what peace mediation measures should or could the various concerned parties take (i.e. UN, EU, AU, Arab Legue, and other actors).

Ambassador Kari Kahiluoto will be the first speaker with his presentation about Finnish Candidacy in the UN Security Council. [Uptaded Aug 3rd]: Following Mr Kelvin Ong’s and Tahal Cheniti’s speeces we will hear comments from MA Henri Onodera from the University of Helsinki and Ms Helena Laukko, who is the Executive Director of UN Association of Finland.

Aika: Lauantaina 6.8.2011 klo 13 – 15
Paikka: Kino Marilyn, kuningattarenkatu 17.
Kielet: englanti ja suomi
Liput: vapaa pääsy

Arabien kevät haasteena rauhanvälitykselle

Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan Loviisan Rauhanfoorumin seminaariin Arabien kevät haasteena rauhanvälitykselle. Tilaisuus on pääosin englanniksi mutta kysymysiä voi esittää myös suomeksi. Pääpuhujiksi ovat lupautuneet Tunisian Punaisen Puolikuun pääsihteeri tohtori Tahel Cheniti Tunisiasta ja YK:n poliittisen osaston rauhanvälityksen tukiyksikön päällikkö Kelvin Ong Yhdysvalloista. [Päivitetty 3.8]: Susanne Dahlgrenin jouduttua perumaan tulonsa kommenttipuheenvuoron pitäjäksi tulee MA Henri Onodera Helsingin yliopistosta sekä YK-liiton toiminnanjohtaja Helena Laukko. Tilaisuuden aloittaa ulkoasiainneuvos Kari Kahiluto esityksellään Suomi vastuunkantajana – Suomen ehdokkuus YK:n turvallisuusneuvostoon 2013 – 2014. Puheenjohtajana toimii suurlähettiläs Ilari Rantakari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *