Iloa ja eloa Loviisassa 6. – 9.8.2009!

lrf_mainos-300px.jpg

Loviisan rauhanfoorumin teemana on tänä vuonna kotirauha – koulurauha – maailmanrauha. Teemaa lähdetään käsittelemään Aleksanterinpihassa avattavassa Väkivallan kulttuurista rauhan kulttuuriin -näyttelyllä. Näyttely on ilmainen ja auki yleisölle 3.- 27.8.2009.

Hiroshimanpäivänä torstaina 6.8. on kaksikin yhteislaulutilaisuutta, ja illan päätteeksi perinteinen kynttiläkulkue Laivasillalta uimarannalle.

Lauantaina torilla syödään rauhanlettuja, kuunnellaan musiikkia ja runoutta sekä osallistutaan kirjallisuusaiheeseen tietovisaan. Pääseminaari alkaa klo 14.00 Palvelutalo Esplanadissa, jossa psykologian professori Lea Pulkkinen alustaa yhteisöllisyydestä ja Unescon kasvatusosaston eläkkeellä oleva johtaja Kaisa Savolainen rauhankasvatuksesta. Seminaarin jälkeen esitetään Juhani Ahon lukudraama Rauhan erakko, ja illalla tanssitaan maailmanmusiikin tahdissa Laivasillalla.

Sunnuntain ekumeeniseen rauhanmessuun ovat kaikki tervetulleita. Rauhanfoorumin päättää EIKU ry:n tuottama, 7-kielinen uskontojen välistä dialogia kuvaava Gli Spreconi (Tuhlaajat) -musikaalikonsertti. Konsertti esitetään Ungernin Pavilijongissa sunnuntaina 9.8 klo 14.00.

Rauhanfoorumi kokoaa yhteen edustajia eri tieteen, taiteen, politiikan ja uskontojen aloilta. Tavoitteena on keskustelun, kanssakäymisen ja taiteen avulla lieventää ihmiskunnan pelkoja ja ennakkoluuloja, kehitellä ratkaisuja ristiriitoihin ja tuoda iloa ihmisten elämään. Yli kaksikymmentä vuotta toimineen tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Tarkempia tietoja eri ohjelmanumerosta ilmestyy näille sivustoille kesän aikana. Lisätietoja pääsihteeri Timo Virtalalta numerosta 045 784 055 74.

Loviisan rauhanfoorumin uuden logon on suunnitellut lapinjärveläinen graafikko Petri Rantapää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *