Rauhan uudet mallit

Kuva: tv.

Paikka: Kino Marilyn, Kuningattarenkatu 17
Aika: Lauantaina 6.8.2011 kello 15:30–17:30
Kieli: suomi
Liput: ilmainen sisäänpääsy

Sodankäynti on mullistunut viimeisen 20 vuoden aikana, mutta ovatko rauhantutkimus ja rauhanliike pysyneet muutoksen perässä? Ne ovat kiinnostuneita tykeistä vaikka sotaa käydään huipputeknologian avulla. Ne puhuvat väkivallasta vaikka sota voidaan voittaa tiedolla ampumatta laukaustakaan. Vaatimukset rauhasta annetaan valtioille vaikka sotilaalliset toimijat ovat ei-valtiollisia. Vastaavatko rauhantutkimukset ja rauhanliikkeen tavat tehdä rauhaa tätä päivää sekä millaisin strategioin rauhaa tavoitellaan?

Seminaarissa kuullaan rauhanliikkeen ja rauhantutkimuksen asiantuntijoiden alustukset, jonka jälkeen alustajat päästetään väittelemään keskenään. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua seminaariin. Tilaisuuden järjestää Rauhan ja turvallisuuden tutkimusverkosto SaferGlobe Finland (www.saferglobe.fi)

OHJELMA
Keskustelua johtaa Rauhanliiton puheenjohtaja Laura Lodenius.

Uusista sodista uuteen rauhaan (10 min)
Jarmo Pykälä
YTM, SaferGlobe Finlandin koordinaattori

Rauhanliikkeen historiallinen näkökulma (15 min)
Kalevi Suomela
Rauhanliikkeen grand old man, SaferGlobe Finlandin puheenjohtaja

Tuottaako rauhantutkimus rauhaa (20 min)
(Alustaja ilmoitetaan myöhemmin)

Mitä ja miten rauhanliike tekee tulevaisuudessa? (15 min)
YTM Eekku Aromaa
Sadankomitean pääsihteeri

Alustajien väittely (30 min)
Yhteenveto (10 min)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *