Loviisan Laulujuhlille kuoroja Suomesta, Sambiasta ja Virosta

Aika: Sunnuntai 7.8.2011 klo 15.00 – 17.00
Paikka: Kino Marilyn, Kuningattarenkatu 17, Loviisa
Kieli: Suomi, ruotsi, viro ja usieita sambialaisia kieliä
Liput: 5 euroa

Loviisan Laulujuhlille on tulossa kuoroja Loviisan seudulta, Helsingistä, Virosta ja Sambiasta. Tavoitteena on nauttia kielten ja kulttuurien moninaisuudesta ja saada monimuotoisuudesta inspiraatiota. Mukana on kaksi lapsikuoroa, eläkeläiskuoro, viihdekuoro, seurakuntakuoro ja a capella -yhtye.

Suomenkielisestä musiikista vastaa Loviisan viihdelaulajat, Ruotsinpyhtään Työväen mieslaulajat ja helsinkiläinen Lähde -kuoro. Pernajan saariston eläkeläiskuoro Blokomblaanda esittää kappaleensa ruotsiksi ja Haapsalun seurakunnan lapsikuoro viroksi.

Kaukaisin vieras on useilla sambialaisilla kielillä laulava Zambian Vocal Collection -a capella -lauluryhmä Sambiasta. Yhtyeen laajaan repertuaariin kuuluu niin perinteistä, gospelia kuin viihdemusiikkiakin, aina Hummani Heistä Udzimbere Wekaan. He ovat vierailleet Suomessa kahdesti aiemminkin esiintyen muun muassa Provinssirockissa ja levyttäen Martti Syrjän kanssa. Loviisan Laulujuhlien lisäksi yhtye esiintyy myös lauantaiaamulla Loviisan torilla ja illalla klo 21 – 21.50 Laivasillalla ja sunnuntaina puolelta päivin Loviisan torilla järjestettävässä rauhanmessussa.
 
Loviisan laulujuhlia järjestettiin Loviisan seudulla 1800 -luvun lopusta aina 1980 -luvulle asti. Viime vuonna perustettu yhdistys, Loviisan Laulu ry – Lovisa Sång rf:n tarkoituksena on herättää henkiin ja edelleen kehittää Loviisan laulujuhlaperinnettä. Nyt ensimmäisenä uutena vuotena tilaisuus järjestetään sisätiloissa ja konserttimuotoisena, tulevaisuudessa tarkoituksena on laajentaa tapahtumaa ulkotiloihin. Juontajana toimii tänä vuonna säveltäjä Markus Fagerudd.

Lisätietoja: www.loviisasongfestival.fi

Loviisan Laulun toiminnanjohtaja Marjut Ståhls, marjut@digitalvillages.ne, 040 530 88 47
Zambian Vocal Collectionin kuoronjohtaja Geofrey Sizala, geocat2003@yahoo.com, 044 910 0011
Zambian Vocal Collelctionin vierailusta vastaa Timo Virtala, timo@virtala.com, 045 784 055 74

One thought on “Loviisan Laulujuhlille kuoroja Suomesta, Sambiasta ja Virosta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *