Zambian Vocal Collection Loviisassa 6. – 7.8.2011

Aika ja paikka: la 6.8.2011 aamulla Loviisan torilla, klo 21 – 21.45 Laivasillalla ja su 7.8. klo 12 Loviisan torilla ja klo 15 Kino Marilynissä.
Kielet: suomi, englanti, useat sambialaiset kielet
Liput: Vapaa pääsy, paitsi Loviisan Laulujuhlille 5 e

Zambian Vocal Collection pysähtyy Loviisaan kahdeksi päiväksi laajalla suomenkierroksellaan. Aiempina kertoina Suomessa käydessään he ovat esiintyneet mm. Provinssirockissa, Suomen itsenäisyyspäiväjuhlilla ja Tarja Haloselle presidenttifoorumissa. Heiltä on tulossa Akun Tehtaalla äänitetty uusi levy, jossa laulavat yhdessä mm. Pauli Hanhiniemen ja Martti Syrjän kanssa.

Zambian Vocal Collection on vuonna 1993 perustettu a cappella -yhtye, jonka laulajat ovat kasvaneet yhdessä Sambian pääkaupunki Lusakan slummialueella. Yhtye sai alkunsa ala-asteikäisten poikien laulaessa yhdessä eräänä sunnuntaiaamuna pyhäkoululuokalleen. Opettaja kiinnitti huomiota poikien lahjakkuuteen ja kehotti heitä jatkamaan laulamista yhdessä.

Zambian Vocal Collection esiintyy useilla sambialaisilla kielillä, englanniksi ja suomeksi. Heidän laajaan repertuaariinsa kuuluu niin perinteistä, gospelia kuin viihdemusiikkiakin, aina Sambian ja Suomen kansallislaulusta Hummani Heihin ja Udzimbere Wekaan. Yhtyeen soundi on uniikki yhdistelmä afrikkalaista rytmiä, ihmisäänellä luotuja lyömäsoittimia ja komplekseja harmonisia melodioita. Yhtye on kiinnostunut laajentamaan ja monipuolistamaan ohjelmistoaan mm. perehtymällä eri kulttuureiden perinnelauluihin.

Zambian Vocal Collection -yhtyeen missio on avustaa orpoja ja haavoittuvaisia lapsia yhteiskunnassa. He ovat perustaneet koulun, jossa on sekä maksavia että sponsoroituja oppilaita, Kalingalingan asuinalueelle. Suurimmalla osalla Zambian Vocal Collectionin jäsenistä on omakohtainen kokemus orpoudesta ja äärimmäisessä köyhyydessä elämisestä, minkä vuoksi he ovat halunneet keskittää oman toimintansa tukemaan äärimmäisessä köyhyydessä eläviä lapsia ja tarjoamaan heille mahdollisuuden koulutukseen. Zambian Vocal Collectionilla on meneillään useita terveys-, koulutus- ja kummilapsihankkeita asuinalueensa kehittämiseksi.

[Jutun pohjana on käytetty Kyläkauppa Veljekset Keskisen konsertti-ilmoitusta viime vuodelta.]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *