Kaksi eurooppalaista rauhanvälittämisen verkostoa kokoontuu Ahvenanmaalla 1. – 5.6.2011

The European Network for Civil Peace Services (EN.CPS) ja Nonviolent Peaceforce (NP) ovat kansainvälisiä verkostoja, jotka kokoavat järjestöjä, ryhmiä ja toimijoita, jotka tekevät siviilien toimesta rauhanvälittämistä, ihmisoikeuksien suojelua ja väkivallatonta konflikteihin puuttumista eri puolilla maailmaa. Heillä on kokemuksia mm. Sudanista, Sri-Lankalta, Filippiineiltä, Lähi-idästä ja Balkanilta.

Verkostot kokoontuvat viikon aikana Eckerö -saarelle omiin kokouksiinsa. Perjantaina 3.3 järjestetään kaikille avoin seminaari “Peacebuilding – can civilians do what the military cannot?” Maarianhaminassa Ahvenanmaan itsehallinto parlamentissa Lagtingetissä klo 13 – 17. Ennen kokouksia verkostojen järjestöjen edustajia ovat käyneet tällä viikolla tapaamassa Helsingissä suomalaisten järjestöjen edustajien lisäksi myös ulkoministeriön edustajia ja Nonviolent Peaceforce järjestön edustajat myös tasavallan presidenttiä.

Vierailuja emännöivät Suomessa Suomen Rauhanliitto, KATU (kansalaisten konfliktien ennaltaehkäisyverkosto) sekä rauhanjärjestö Sadankomitea.

Lisätietoja:

Laura Lodenius
Rauhanliitto -Yk-yhdistys
laura.lodenius@rauhanliitto.fi
358-(0)407177762

Outi Arajärvi
Nonviolent Peaceforce
outi@arajarvi.de
+491633990024

Jochen Schmidt
Das Forum Ziviler Friedensdiens
schmidt@forumZFD.de
+4922885029661

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *