Naisten perusoikeudet arabimaailman kuohunnassa – menetetty mahdollisuus?


Photo by Antoine Walter. Some rights reserved.

Tervetuloa YK-liiton, Eurooppatiedotuksen ja Suomen UN Womenin seminaariin “Naisten perusoikeudet arabimaailman kuohunnassa – menetetty mahdollisuus? “keskiviikkona 11.5 klo 13.30 – 16 Eurooppasalissa (Pohjoisesplanadi 31).

Naiset ovat olleet näkyvästi mukana Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän demokratisoitumiskuohunnassa. Esimerkiksi Tahrir-aukiolla monet naiset kokivat ensimmäistä kertaa elämässään olevansa arvokkaita sukupuolestaan ja yhteiskuntaluokastaan riippumatta. Onko kyseessä kuitenkin vain kupla, vai onko naisilla demokratisoitumisaallon myötä todellinen mahdollisuus vahvistaa perusoikeuksiaan ja vaikuttamismahdollisuuksiaan?

Suomen YK-liiton, Euroopan parlamentin tiedotustoimiston ja Suomen UN Womenin järjestämässä seminaarissa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja naisten perusoikeuksien toteutumisesta tai toteutumattomuudesta Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän kuohunnassa. Seminaarissa pohditaan myös naisten asemaa uusien demokratioiden rakentamisessa.

Seminaari on avoin yleisölle ja tiedotusvälineiden edustajille. Kutsua saa lähettää eteenpäin. Ilmoittautumiset maanantaihin 9.5. mennessä sähköpostitse: toimisto@ykliitto.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *