No Derivative Works Some rights reserved by Lucy Nieto
Mikä on kansalaisyhteiskunnan rooli rauhanrakentamisessa? Miten vahvistaa rauhanvälitystä? Mitä tapahtuu rauhansopimuksen jälkeen?
Suomi edistää kokonaisvaltaista lähestymistä konfliktien ehkäisyyn, hallintaan ja jälkihoitoon. Kriisien ennaltaehkäisy on paljon halvempaa kuin jo syntyneiden kriisien hoitaminen. Rauhanrakentamisen ja rauhanvälityksen kautta vaikutetaan konfliktin taustalla oleviin syihin ja parhaimmillaan ehkäistään konflikteja ennalta.
Kansalaisyhteiskunnan toimijoiden kiinnostus ja osallistuminen rauhanrakentamiseen ja rauhanvälitykseen on lisääntynyt. Kansalaisjärjestöjen ainutlaatuisia vahvuuksia ja potentiaalia on mahdollista hyödyntää nykyistä tehokkaammin. Kaikki rauhantyö korkean tason rauhanaloitteet mukaan lukien tarvitsevat tuekseen ruohonjuuritason toimintaa.
Suomen tavoitteena on vahvistaa rauhanvälitystä ja rauhanrakentamista. On tarpeen etsiä uudenlaisia voimavaroja ja osaajia perinteisten rinnalle konfliktien ennalta ehkäisemiseksi ja ratkaisemiseksi.
Ulkoasiainministeriö kutsuu kansalaisyhteiskunnan edustajia (1 – 2 / järjestö) osallistumaan seminaariin ”Kansalaisyhteiskunnan rooli rauhanrakentamisessa ja rauhanvälityksessä” 14. helmikuuta klo 8.30-12.30 Marina Congress Centeriin, osoite Katajanokanlaituri 6, Europaea-sali.
Osallistujamäärä on rajallinen ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Seminaarissa puhuvat ulkoasiainministeri Alexander Stubb, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen, erityisedustaja Pekka Haavisto sekä joukko rauhanrakentamisen ja rauhanvälittämisen asiantuntijoita.
Pyydämme ilmoittautumiset seminaariin 4.2.2011 mennessä Marianne Hjeltille, puh 160 56255 sähköposti marianne.hjelt@formin.fi
TERVETULOA!
14.2.2011 8:30 – 14.2.2011 12:30
Järjestäjä
Ulkoasiainministeriö
Paikka
Marina Congress Center, Europaea-sali
Katuosoite
Katajanokanlaituri 6, 00160 Helsinki
Linkit ja liitteet
Seminaarin ohjelma