Runous, Rauha, Rakkaus -nonstopfestivaali Loviisassa


Kuva: tv.

Olemme tänään 15. maraskuuta 2010 perustaneet Loviisaan uuden taidetapahtuman: “Runous, Rauha ja Rakkaus” -nonstop festivaalin, jonka ideana on aktivoida loviisalaisia runoilijoita ja runouden ystäviä kokoontumaan yhteen, vaihtamaan mielipiteitä runoista ja esittämään sekä omia runoja että toistensa runoja yleisölle viihtyisässä ympäristössä. Tapaammme joka kuukauden toisena perjantaina jossain sopivassa paikassa.

Ensimmäinen tapaaminen on loviisalaisessa Stella-ravintolassa ennen karaokea kello 18.00-20.30, perjantaina 10.12.2010. Silloin ohjelmassa on runoilija-toimittaja Ulla Oran lukemia omia runoja, toimittaja-käsikirjoittaja Harald Birger Olausenin lyhyt esittely amerikkalaisen Raymond Carverin suomeksi ilmestyneestä runokokoelmasta “Rivi riviltä – lyönti lyönniltä. Valkolainen runonlausuja Kyllikki Mononen lausuu tilaisuudessa Aale Tynin Kaarisillan, Lauri Viidan Alfhildin sekä tuntemattoman tekijän Rukousnauha-runon. Uusi loviisalainen kirjoittaja ja opettaja Arja Ihala kertoo runoilija Pablo Nerudasta ja esittelee hänen koskettavan runonsa “Oodi kissalle”, sekä esittää omia tekstejään. Lisäksi tapahtumaan toivotaan muitakin runoudesta kiinnostuneita harrastajia, jotka saavat vapaasti esittää illan aikana omia tekstejään yleisölle.

Runous, Rauha ja Rakkaus-nonstoprunofestivaalista yritetään rakentaa pysyvä taidetapahtuma Loviisaan ,ja sen ympärille on suunniteltu tulevaisuudessa runokoulutusta sekä kritiikkipalveluja runoja kirjoittaville. Festivaali julistaa myös kaikille avoimen “Minun Loviisani”-runokilpailun, jonka tuloksia esitellään julkisuudessa kerran kuukaudessa. Tapahtuma aloittaa omakustanteisena ilman mitään julkista rahallista tukea. Tavoitteena on kuitenkin saada taideapurahoja sekä yksityistä sponsorirahaa mm. omien nettisivujen, mainosten ja tapahtumien juoksevien kulujen hoitamiseen.

Kesällä Runous, Rauha ja Rakkaus-festivaali aikoo järjestää kaikille loviisalaisille avoimen mukavan poikkitaiteellisen runollisen yhdessäolotapahtuman, jossa olisi mukana myös muita taiteenlajeja ja esiintyviä vierailijoita lähialueilta. Löydymme myös facebookista nimellä Runo Rauha. Voit liittyä perustamaamme ryhmään Runorauharakkaus.

Runous, Rauha, Rakkaus-nonstop festivaalista antavat lisätietoja:

Toimittaja-runoilija
Ulla Ora
Puh: 040-7410949
email: ulla.ora(at)sulo.fi

Toimittaja-käsikirjoittaja
Harald Birger Olausen
Puh: 041-7716860
email: queffeuq(at)hotmail.com

Kirjoittaja-opettaja
Arja Ihala
Puh: 0400-437685
email: arja.kallio(at)windowslive.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *