Toivon siemeniä, pelon siemeniä -valokuvanäyttely

Tapahtuma: Toivon siemeniä, pelon siemeniä – 40 vuotta miehitystä palestiinalaisalueilla -valokuvanäyttely
Aika: Avajaiset ma 2.8.2010, näyttely avoinna 2.8. – 2.9.2010 ma – to 11 – 19 ja pe 10 – 15.
Paikka: Loviisan pääkirjasto, Kuningattarenkatu 24.
Liput: Vapaa pääsy

Toivon siemeniä, pelon siemeniä -valokuvanäyttely vie meidät kuvamatkalle Israeliin ja palestiinalaisalueille, missä miehityksen todellisuus on ollut läsnä yli 40 vuotta. Ihmiset elävät arkeaan, vaikka rauhaan ja sovintoon on vielä matkaa. Väkivallan ja sodan pelko sekä huoli tulevaisuudesta ovat alati läsnä, mutta olisiko miehityksen keskeltä vielä löydettävissä myös toivon siemen?

Silminnäkijöinämme alueella ovat olleet suomalaiset kuvaajat Carina Appel, Åsa Edström, Maria Halava, Laura Junka, Sami Kero, Petteri Kokkonen, Tapio Kujala, Heidi Kumpulainen, Nina Loimi, Mikko Louhivuori, Kirsti Palonen, Leena Saraste, Outi Vasko ja Rauli Virtanen. Kuvia näyttelyyn ovat antaneet myös YK-järjestöt UNEP (United Nations Environment Programme) ja UNRWA (United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East).

Näyttely on toteutettu Kirkon Ulkomaanavun, Amnesty Internationalin Suomen osaston ja Psykologien Sosiaalinen Vastuu ry:n yhteistyönä. Kirkon Ulkomaanapu on saanut näyttelyn toteuttamiseen ulkoasiainministeriön tiedotustukea. Loviisassa näyttelystä nähdään supistettu versio Kirkkohallituksen Väkivallasta sovintoon -hankkeen toteuttamana, laajempi versio nähtävillä Eapin sivuilla.

One thought on “Toivon siemeniä, pelon siemeniä -valokuvanäyttely

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *