Rauhanmessussa lapsiparkki

pegase.jpg

Rauhanmessun yhteydessä, sunnuntaina 10.8. klo 10-11 Loviisan kirkossa, järjestetään myös ohjelmaa lapsille.

Luvassa on mm. origamiaa eli paperintaittelua. Wikipedian mukaan kyseinen aktiviteetti on alunperin lähtenyt liikkeelle Kiinasta, josta se levisi buddhalaisten munkkien mukana Japaniin, jossa se kehittyi huippuunsa ja on myös saanut nimen origami.

“Origami koostuu kahdesta sanasta; oru – taittaa kami – paperi eli “taittaa paperi”. Origamien malleina ovat esim. koira, kurki, perhonen jne. Origameja varten on myös erillisiä origamipapereita, jotka ovat valmiiksi neliön muotoisia. Origamipapereita myydään esimerkiksi askarteluliikkeissä.

Paperin kunnioitus lienee ollut lähteenä sille origamin alkuperäiselle ajatukselle, että taiteltu paperi houkuttelee kami-hengen paikalle. Tämä henki sitten puhdistaa paikan, karkottaa pahat henget ja merkitsee pyhän paikan, johon kami laskeutuu. Edelleenkin ns. “tuhannen kurjen” origami-joukko saattaa pyhittää esimerkiksi Hiroshiman uhrien muistoalttaria. Silti origami on nykyään pikemminkin viihdyttävää askarointia, jossa kuitenkin on jumalallinen ydin. Samantyyppistä henkeä on paperi- tai silkkileijoissa, jotka leikin ohella ovat kommunikointia jumalten kanssa ja yhtymistä universumiin.”

Kuva ja teksti: Wikipedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *