Kännykkäkeräys

Teksti: Suomen rauhanpuolustajat
Kuva (cc): JcOlivera.com

Tindoufin lähellä, Algeriassa, sijaitsee viisi länsisaharalaisten Sahrawi-kansan pakolaisleiriä; Aiun, Smara, Auserd, 27 February ja Dakhla. Dakhla, kauimmainen leiri, sijaitsee noin 160 km Tindoufista etelään. Dakhlan leiri sai vastikään – viimeisenä leirinä – kipeästi tarvitsemansa matkapuhelinverkon. Leirin useat organisaatiot tarvitsevatkin nyt tukea pystyäkseen hyödyntämään verkkoa täysimääräisesti ja palvellakseen leirin asukkaita tehokkaasti. Siksi keräämme myös Suomesta käytettyjä kännyköitä, jotka viedään Dakhlaan. Jos haluat olla avuksi, lahjoita toimiva ylimääräinen kännykkäsi Kurvin kirjaan (Hämeentie 48, Helsinki) viimeistään lauantaina 17.4. Kännykät lähtevät pakolaisleireille sunnuntaiaamuna. Matkapuhelimet on tarkoitus jakaa seuraaville tahoille leireillä: 7 päiväkotia, 7 lääkevarastoa, 7 lastenkoulua, 2 naistenkoulua, 4 nuorisokeskusta, 7 paikallishallintorakennusta ja 1 sairaala. Puhelin päätyy kunkin instituution vastuuhenkilön käyttöön.

Lisätietoja tarvittaessa:

Teemu Matinpuro
050-5941499

Ps. Muutama vuosi tehdyn tutkimuksen mukaan vain 3 % kännykän käyttäjistä kierrättää vanhat matkapuhelimensa. Tutkimuksen mukaan vanhat kännykät jäävät kotinurkkiin lojumaan. Kyse ei kuitenkaan ole ihan mitättömästä asiasta loppujen lopuksi sillä suomalaisilla on ollut keskimäärin peräti seitsemän kännykkää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *