Aika ja energia ke 6.8.

aika_500px.jpg

Tapahtuma: Aika ja energia – keskustelu- ja kulttuuritilaisuus
Aika: Keskiviikkona 6.8.2008 klo 18.00 – 21.00
Paikka: Loviisan Laivasilta
Liput: Vapaa pääsy
Kieli: Suomi ja englanti

Loviisan Rauhanfoorumin 2008 avaa Aika ja Energia 2008 -tilaisuus, jossa keskustellaan mm. ydinaseteollisuuden ja ydinvoiman yhteisestä historiasta, sekä siitä miten käsityksemme ajasta liittyy käsitykseemme itsestämme ja ympäristöstämme.

Nykyaika kytkeytyy menneisyyteen ja tulevaisuuteen, historian tapahtumat vaikuttavat tähän hetkeen ja meidän sukupolvemme päätökset kantavat kauas tulevaisuuteen. Tuskin minkään muiden ihmiskunnan tekemien keksintöjen vaikutukset kantavat ajassa yhtä pitkälle kuin ydinaseiden ja ydinvoiman, tuskin millään muilla keksinnöillä on ollut yhtä tuhoisat seuraukset. Aika ja energia- tilaisuuden tarkoitus on nostaa keskusteluun näitä asioita, jotka usein mieluiten unohdetaan.

Onko ydinasevarustelu menneisyyttä, vai onko se tekemässä uutta tulemista? Aseteollisuudessa liikkuvat miljardit dollarit, mutta kenen kustannuksella bisnestä tehdään, ja kuka siitä hyötyy?

Kuvataiteilija Rieko Seto Hiroshimasta kertoo omista kokemuksistaan lapsena, kun hän ymmärsi mitä kotikaupungissa oli tapahtunut.

“When I knew my mother was one of the victims of the Atomic bomb and that I am “Hibakunisei”, the word “Hibakunisei” couldn’t leave my ears….We have to understand this tragedy deeply…we have to preserve the time 6th of August 1945, 8:15am, in people’ s hearts and minds, to avoid repeating this disaster” says Rieko.

(Kun sain tietää että äitini oli yksi atomipommin uhreista ja että itse olen “Hibakunisei”, tämä sana jäi soimaan korviini. Meidän täytyy ymmärtää syvästi tämä tragedia…meidän täytyy säilyttää 6.elokuuta 1945, klo 8.15, ihmisten sydämissä ja mielissä, jotta emme enää toistaisi tätä tuhoa, sanoo Rieko)

1_004.JPG
Kuva: tv.

OHJELMA:

Kuvataiteilija Rieko Seto Hiroshimasta (s. Hiroshimassa 1962): Elämästäni

Lauri Myllyvirta: Ydinaseiden uusi tuleminen?

Filosofi Eero Ojanen: Ajan filosofiasta

Kirjailija J.K. Ihalainen: Runoja, mm. N.A.T.O.

Klo 21 alkaen yhteislaulutilaisuus ja perinteinen Hiroshimapäivän kynttiläkulkue merenrantaan.

Yhteyshenkilö: Sade Hiidenkari, p. 050 441 7700

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *