Piispa Munib Younan Loviisaan

Tapahtuma: Jerusalem – rauhan kaupunki? -seminaari
Aika: Lauantaina 7.8.2010 klo 14 – 16
Paikka: Kino Marilyn, Kuningattarenk 17, Loviisa.
Liput: Vapaa pääsy
Kieli: Englanti

Jordanian ja Pyhän maan evankelisluterilaisen kirkon piispa Munib Younan on lupautunut puhumaan Loviisan rauhanfoorumin Lähi-Itä -seminaariin la 7.8.2010 klo 12.30 – 14.30. Munib Younan on toiminut piispana vuodesta 1998. Hän on suorittanut teologian maisterin tutkinnon Helsingin yliopistossa ja on ahkera Suomen vierailija. Hänet tunnetaan erityisesti sovitteluun ja anteeksiantoon kehoittavista kannanotoistaan. Maaliskuun alussa hän kertoi Yle Radio 1:n haastattelussa toimivansa nykyisin aktiivisesti kotimaansa koulukirjojen ja opetuksen uudistamiseksi niin, ettei lapsia kasvatettaisi vihaan ja katkeruuteen.

Piispa Younan toimii myös Jerusalemin kansainvälisen kristillisen komitean neuvoston puheenjohtajana, Luterilaisen maailmanliiton varapuheenjohtajana ja Lähi-Idän evankelisten kirkkojen yhteisön puheenjohtaja. Vuonna 2001 hän sai Suomen kristillisen rauhanliikkeen rauhanpalkinnon ja vuonna 2005 Beetlehemin tähti-palkinnon Palestiinan presidentiltä Mahmoud Abbasilta. Piispa Younan on julkaissut kirjan Rauhan todistajina vuonna 2003.

One thought on “Piispa Munib Younan Loviisaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *