Darfur -seminaari la 9.8.2008

haavistopekka.jpg
Ministeri Pekka Haavisto. Kuva: www.pekkahaavisto.com.

Tapahtuma: Darfur -seminaari
Aika: Lauantaina 10.8.2008 klo 14.00 – 16.00
Paikka: Palvelutalo Esplanad, Kuningattarenkatu 7, Loviisa
Liput: Vapaa pääsy
Kieli: Suomi ja englanti

Loviisan rauhanforumin pääseminaarin aiheena on tänä vuonna läntisessä Sudanissa sijaitseva Darfurin alue, ja sen vuodesta 2003 käynnissä ollut hallituksen tukemaien janjaweed-joukkojen ja ei-arabien kapinallisryhmien välinen aseellinen konflikti.

YK:n arvioiden mukaan konfliktissa on kuollut jopa 300 000 ihmistä. Kotinsa on joutunut jättämään 2,5 miljoonaa, joista TÅ¡adin puolelle on paennut n. 200 000 pakolaista.

Konfliktin taustoista tulee Loviisaan puhumaan Euroopan Unionin Sudan-erityisedustaja vuosina 2005-2007 toiminut kansanedustaja Pekka Haavisto, Kirkon ulkomaanavun johtaja Antti Pentikäinen, Sudanin konfliktin ratkaisumalleista väitöskirjaa kirjoittava Kuel Jok sekä pro-gradussan Darfurissa naisiin kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa tutkinut teologian maisteri Johanna Paajanen. Puheenjohtajana toimii suurlähettiläs Ilari Rantakari.

darfur_map.png
Sudanin kartta. Darfur on merkittu karttaan vihreällä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *