Rauhanfoorumi 30 vuotta – juhlapuhujana presidentti Tarja Halonen

Loviisan Rauhanfoorumi juhlii elokuun ensimmäisenä viikonloppuna 30-vuotista taivaltaan. Tapahtuman kokokohta on Loviisan Rauhanfoorumin 30-vuotisjuhla Lovisa Gymnasiumissa sunnuntaina 6.8. klo 14-16. Juhlapuhujana tilaisuudessa on Presidentti Tarja Halonen. Juhlassa luovutetaan Loviisan Rauhanpalkinto Vappu ja Ilkka Taipaleelle kunnioituksesta heidän pitkäkestoista ja merkittävää, monipuolista rauhantyötään kohtaan. Palkinto on nimeltään ‘Message’ ja sen on luonut porvoolainen kuvanveistäjä Jarmo Vellonen.

Loviisan Rauhanfoorumi on jokavuotinen tapahtuma, joka on järjestetty vuodesta 1987 lähtien. Tapahtuma järjestetään vuosittain Hiroshima-päivän (6.8.) yhteydessä, tänä vuonna 5-6.8.2017. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Suomen Kristillinen Rauhanliike.

Loviisan Rauhanfoorumi on ihmisten, ideoiden, kulttuurien ja uskontojen kohtauspaikka. Tavoitteenamme on tiedon jakamisen ja taiteen keinoin lieventää pelkoja sekä kehitellä ratkaisuja ristiriitoihin. Tapahtuma on kohtaamista ja yhdenvertaisuutta korostava, ekumeeninen ja monikulttuurinen.

Tapahtumaan osallistuu vuosittain muutamia satoja ihmisiä. Osa kävijöistä on Loviisasta ja lähiseuduilta, osa taas rauhanaktiiveja niin pääkaupunkiseudulta kuin muualtakin Suomesta. Tapahtuma on pääosin maksuton. Ohjelma löytyy täältä sekä Loviisan Rauhanfoorumin Facebook-sivulta.

Loviisan Rauhanpalkinto on jaettu kuudesti. Aiempia palkinnon vastaanottajia ovat olleet: piispa Laszlo Tökes, metropoliitta Kirill, kirjailija Jaan Kross, oikeushammaslääkäri Helena Ranta, presidentti Tarja Halonen sekä tohtori Arno Gruen.

Lisätiedot:
Leena Viikari, Loviisan Rauhanfoorumin pääsihteeri
0449821244
leena.viikari@rauhanfoorumi.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *