Kuvia viikonlopulta, foorumi jatkuu keskiviikkona

Armenak Tokmajyan
Armenak Tokmajyan alustamassa Loviisan Rauhanfoorumin Syyria-seminaarissa la 2.8.2014. Kuva: Jouni Viitala.

Loviisan Rauhanfoorumin kaksi ensimmäistä päivää olivat menestys: aurinko paistoi, ihmisiä oli liikkeellä runsaasti, taide-elämykset olivat huippuluokkaa ja seminaareissa syntyi vilkas keskustelu. Innokkaimmat Loviisan Rauhanfoorumin vieraat saapuivat polkupyörällä Helsingistä asti.

Kuvia lauantain ja sunnuntain tapahtumista on katsottavissa ja ladattavissa
täältä. Median edustajille tiedoksi, että kuvia saa vapaasti käyttää, kunhan mainitsee kuvaajan (Jouni Viitala). Tällä hetkellä siellä on 11 kuvaa, mutta lisää on tulossa lähipäivien aikana.

Loviisan Rauhanfoorumi jatkuu keskiviikkona 6.8. rauhajazzilla, Ukraina-seminaarilla ja perinteisellä Hiroshima-päivän kynttiläkulkueella. Rauhanjazz alkaa Ravintola Loviisan Kappelissa (Kappelipuistossa osoitteessa Kuningattarenkatu 19) jazzpianisti Veikko Hakkaraisen konsertilla klo 17-18. Konsertin jälkeen seuraa suurlähettiläs Heikki Talvitien, dosentti Arto Luukkasen ja kamarineuvos Veli-Matti Hynnisen Venäjä ja Ukrainan tilanne -seminaari klo 18-20.

Seminaarin jälkeen siirrytään Laivasillalle, jossa rauhanjazz jatkuu klo 20.30 Absolute Girls‘ien eli sähköselloa soittavien Seeli Toivion ja Helena Plathánin konsertilla. Konsertin jälkeen klo 21.30 on vuorossa Sade Hiidenkarin videoteoksen Sacred – Pyhä maailmanensi-ilta. Teoksen kesto on noin neljä minuuttia.

Ennen kynttiläkulkuetta suurlähettiläs Heikki Talvitie pitää puheen ja Kirkon Ulkomaanavun edustaja kerää rahalahjoituksia Gazan sodasta kärsiville. Kynttiläkulkueen tarkoituksena on pitää yhteinen hiljainen hetki paitsi Hiroshiman ja Nagasakin atomipommien uhreille, myös kaikille väkivallan uhreille kaikkina aikoina. Järjestäjät tuovat paikalle kynttilälyhdyt.

Uimarannalla kulkueen vastaanottaa cupolaa soittava Lauri Wuolio. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia, tervetuloa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *