Rauha on mahdollinen -järjestön edustajat tavattavissa Loviisassa

Rauha on mahdollinen

Loviisan Rauhanfoorumin toritapahtumassa la 2.8. klo 8-12 tarjolla on tuttuun tapaan rauhanlettuja, kahvia, musiikkia ja järjestöinfoa. Musiikkipuolesta vastaa helsinkiläinen muusikko Lauri Kojo ja loviisalainen Mirella Pendolin-Katzin ja Kalle Katzin kokoama lauluyhtye Sonate. Järjestöjen esittelypöytiä tuo paikalle Suomen Rauhanliitto, Suomen Rauhanpuolustajat, PAND eli Taiteilijat Rauhan Puolesta, Psykologien Sosiaalinen Vastuu ry ei PSY, Rauhankasvatusinstituutti (ja sen Maailmankoulu -hanke), Ystävien Uskonnollinen Seura Kveekarit ry, Gambian Loviisa-koulun kannatusyhdistys, Kirkon Ulkomaanapu, Amnesty International, Rauha on mahdollinen ry sekä tapahtuman pääjärjestäjä, Suomen Kristillinen Rauhanliike. Esittelemme tällä sivustolla vuorotellen kunkin paikalle saapuvan järjestön lyhyesti ja heidän omilla sanoillaan. Ensimmäisenä on vuorossa Rauha on mahdollinen ry.

Rauha on mahdollinen ry tukee Prem Rawatin rauhan viestin tunnetuksi tekemistä Suomessa. Rauha on perustarve ja perusoikeus. Rauha ja hyvä olo ovat syntyjään meidän sisällämme. Words of Peace Global (WOPG) koostuu pääosin eri puolilla maailmaa toimivista vapaaehtoisista, joiden mielestä jokaisella ihmisellä on oikeus elää rauhassa. Etsitpä rauhaa omaan elämääsi tai maailmaan, se alkaa aina sinusta. Kun itse kukin meistä saa kosketuksen omaan ihmisyyteensä – todelliseen olemukseemme – näemme inhimillisyyden muissakin ihmisissä. Kun jokaisella yksittäisellä ihmisellä on rauha, on maailmassakin rauha.

Prem Rawatia kutsutaan ”Rauhan suurlähettilääksi”. Hän on puhunut yli 40 vuoden ajan kaikkialla maailmassa sisäisen rauhan ja tyytyväisyyden mahdollisuudesta – ei minään utopistisena ihanteena tai ristiriitojen poissaolona, vaan todellisena, henkilökohtaisena käytännön kokemuksena. Hänen ainutlaatuinen näkökulmansa tekee tästä löytämisprosessista helposti lähestyttävän ja miellyttävän. On aika nauttia siitä, mitä meillä jo on. Prem Rawat suuntaa viestinsä yksittäisille ihmisille riippumatta heidän uskomuksistaan, olosuhteistaan tai taustastaan. Osoitteessa www.rauhaonmahdollinen.fi on suomeksi tekstitettyjä videoita, joilla Prem Rawat kertoo viestistään.

Lisätietoja: www.rauhaonmahdollinen.fi, www.wopg.org, 0400 382 727

[Tekstiä muokattu 26.7: tekstiin lisättiin kolme järjestöä, PAND eli Taiteilijat Rauhan Puolesta, Psykologien Sosiaalinen Vastuu ry ei PSY ja Rauhankasvatusinstituutti (ja sen Maailmankoulu -hanke).]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *