Saudi-Arabian ja Iranin kylmä sota

Luento keskiviikkona 11.1.2012, klo 15:00-16:30
Kirjasto 10, Elielinaukio 2 G, Helsinki

SAUDI-ARABIAN JA IRANIN KYLMÄ SOTA

Saudi-Arabia ja Iran haluavat nostaa välillään olevan konfliktin tasoa, koska molemmat tarvitsevat ulkopuolista vihollista. Samanaikaisesti Irania syytetään ydinaseohjelmasta ja Saudi-Arabia murskaa opposition mielenilmauksia maan itärannikolla, jossa sijaitsee maailman tärkein öljykeskus. Voiko arabimaailman kylmä sota johtaa kuumaan? Miten EU ja Suomi ovat reagoineet sekä mitä ne voisivat tehdä tilanteen rauhoittamiseksi? Miten käy Saudi-Arabian itärannikon shiia-vähemmistölle?

Luennoitsijana toimittaja ja kirjailija Liisa Liimatainen, joka on julkaissut kaksi tietokirjaa Iranista ja valmistelee nyt teosta Saudi-Arabiasta. Hän on seurannut läheltä erityisesti itäisen Saudi-Arabian shiia-alueiden viime aikaisia väkivaltaisuuksia viimekeväisen kuuden viikon Saudi-Arabiassa oleskelun lisäksi.

Luento järjestetään Kirjasto 10:ssä, pääpostin talossa, Elielinaukio 2 G Helsinki. Luennon järjestää Rauhan ja turvallisuuden tutkimusverkosto SaferGlobe Finland (www.saferglobe.fi). Voit tukea SaferGlobe Finlandin toimintaa liittymällä sen kannatusjäseneksi http://www.saferglobe.fi/tutkimusverkosto/tue-toimintaamme/

Kuva: Liisa Liimatainen puhumassa Loviisan Rauhanfoorumissa elokuussa 2010. Kuvan ottanut Piretta Pietilä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *