Rauhanmessu Loviisan torilla

Aika: sunnuntaina 7.8.2011 klo 12.00
Paikka: Loviisan tori

Tervetuloa Loviisan Rauhanfoorumin sunnuntain 7.8.2011 tapahtumiin, ekumeeniseen rauhanmessuun ja Loviisan Laulujuhlille. Tapahtumiin on järjestetty bussikuljetus Helsingistä, lähtö Kiasman edestä klo 10.30, paluu Helsinkiin n. klo 18. Kuljetus voi koukata tarvittaessa Porvoon kautta. Etukäteisilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen teemu@kaapeli.fi, hinta 5 e.

Loviisan torilla toteutettavassa, klo 12 alkavassa Matti Turusen säveltämässä rauhanmessussa saarnaa Helsingin piispa Irja Askola. Liturgina toimivat rovastit Veli-Matti Hynninen ja Veikko Valjakka. Musiikkipuolesta vastaa neljä kuoroa: lapsikuorot sekä Porvoosta että Viron Haapsalusta, Zambian Vocal Collection -a capella ryhmä Sambiasta ja Huopalahden seurakunnan Lähde -kuoro Helsingistä. Messun jälkeen on tarjolla kirkkokahvit sekä mahdollisuus ruokailuun.

Klo 15 alkaa Loviisan Laulujuhlat Kino Marilynissä, aivan torin laidalla osoitteessa Kuningattarenkatu 17. Esiintymislavalle nousee niin lapsi-, eläkeläis-, työläis- kuin seurakuntakuorojakin. Laulujuhlia on järjestetty Loviisan seudulla vuodesta 1899 lähtien. Uudistuneissa laulujuhlissa haetaan inspiraatiota kansainvälisyydestä, monikielisyydestä ja kulttuurien ja laulutapojen kirjosta. Sekä messussa että laulujuhlilla esiintyvää sambialaislauluryhmää voi käydä kuuntelemassa mm. YouTubessa sekä osoitteessa http://www.rauhanfoorumi.fi/archives/1748. Kuva: tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *