Johan Galtung puhuu rauhanjournalismista

Johan Galtung, norjalainen professori ja rauhantutkimuksen perustaja, puhuu oheisessa videossa rauhanjournalismista. Rauhanjournalismi käsittelee sotaa ja väkivaltaa. Meidän täytyy tuntea tämä maapallo, jossa elämme. Rauhanjournalismi kysyy aina meneillään olevasta konfliktista: miten se voidaan ratkaista? Tässä suhteessa rauhanjournalismi toimii samalla tavalla kuin lääketieteellinen journalismi. On itsestään selvää, että ison epidemian sattuessa lukijat olettavat toimittajien ei vain raportoivan kuinka monta uhria tauti on vaatinut, vaan myös kysyvän kysymyksiä diognoosista: millainen tauti se on ja mitä aiotte tehdä asialle.

Samalla tavalla toimii myös rauhanjournalismi. Se kysyy, minkälainen konflikti on kyseessä, mitkä ovat sen alkusyyt ja mitä asialle aiotaan tehdä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *